Startsida Pressrum 
Välkommen till Salt & Sill!
Längst ut på Tjörn, på sillön Klädesholmen ligger Salt & Sill, en skärgårdskrog och hotell med konferens- och festlokaler. Broförbindelse och egen brygga gör det lätt för er att besöka Salt & Sill från både hav och land, året runt.

Välkommen ut!
Sillsalteriet – 300 kvadratmeter nya lokaler med havsutsikt
Salt & Sill på Klädesholmen satsar och bygger till för konferens och bröllop
2012-10-19
Välkända Salt & Sill på Klädesholmen – med restaurang, konferensanläggning och Sveriges första flytande hotell – satsar nu framåt och bygger till. Ombyggnaden, som blir klar i februari, gör det möjligt att ta emot fler konferensgäster och stora fest- och bröllopsarrangemang. Totalt blir det 300 kvadratmeter nya lokaler inklusive nya personalutrymmen och kontor.
Läs mer »
Salt & Sills vd och ägare Sanna Hermansson utsedd till Årets företagare i Västra Götaland 2011-12-23
Sanna Hermansson, vd och ägare till hotell och restaurang Salt & Sill på Klädesholmen, utsågs idag till Årets företagare i Västra Götalands län 2011. Det är föreningen Företagarna som står bakom utmärkelsen. Juryns motivering lyder ”Boende behövs - hotell byggs. Innovation och kreativitet visar de genom ett flytande hotell och världens snabbaste bastubåt. De skapar besökare och mötesplatser. Företaget har gått från säsongsverksamhet till året runt.”


Läs mer »
Första butiken öppnar i juni
Salt & Sill startar eget butikskoncept med lokala delikatesser och färdigmat från restaurangen
2010-05-19
Nu startar Salt & Sill på Klädesholmen ett eget butikskoncept med namnet Salt & Sill Deli. Den första butiken med fisk, skaldjur, lokala delikatesser och färdigmat från Salt & Sills restaurang öppnar i juni, vid Almö Livs på Tjörn. Man kommer också att erbjuda catering direkt från butiken. Målet är att etablera fler butiker i Sverige och att även sälja varorna på nätet.
Läs mer »
”Jag ska fortsätta utveckla ett framgångsrikt koncept”
Jonas Espefors ny köksmästare på Salt & Sill på Klädesholmen
2010-03-10
Nu byter köksmästaren Jonas Espefors, 34, Göteborgs innerstad mot lugnet på Klädesholmen och blir ny köksmästare på Salt & Sill. Med sin mångåriga erfarenhet och sitt intresse för sill ska han utveckla matupplevelsen på Salt & Sill. Målet är att stärka restaurangens position som ledande sillrestaurang i Sverige.
Läs mer »
Världens snabbaste flytande bastu nådde 15,5 knop under Match Cup Sweden på Marstrand 2009-07-04
Nu står det klart att S/S Silla är världens snabbaste flytande bastu. Inför storpublik under damernas finaldag i Match Cup Sweden på Marstrand uppmättes en toppfart på 15,5 knop.
Bastubåten ligger normalt förtöjd vid Klädesholmen.

Läs mer »
Salt & Sill    Salt & Co AB, 471 51 Klädesholmen, Tjörn
0304-67 34 80    info@saltosill.se